П`ятниця, 29.03.2024, 17:43
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти Менської районної державної адміністрації

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 55
Block title

Головна » 2016 » Листопад » 30 » В районі проведено семінар-практикум вчителів зарубіжної літератури
09:35
В районі проведено семінар-практикум вчителів зарубіжної літератури

28 листопада 2016 року на базі Локнистенської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар-практикум учителів зарубіжної літератури та російської мови з теми «Використання активних форм роботи як засіб розвитку комунікативних здібностей школярів на уроках зарубіжної літератури та російської мови»

Програма семінару включала в себе теоретичну і практичну частини. У теоретичній частині презентувала свій досвід роботи Ячна Т.В., учитель Менської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Шевченка з теми «Форми та методи викладання зарубіжної літератури та російської мови, що сприяють розвитку комунікативної компетентності учнів на уроках».

Учителі Юла С.П. (Сахнівська ЗОШ І-ІІІ ст.), Дудко І.А. (Макошинська ЗОШ І-ІІІ ст.) поділились своїми ідеями щодо того як досягти комунікативної спрямованості уроків, навчити дітей використовувати здобуті знання у повсякденному житті.

Надзвичайно цікавим та корисним було практичне заняття «Я роблю це так…», яке провела Назаренко О.В., керівник РМО, учитель Менської районної гімназії. Учителі під час заняття виступали в ролі учнів, виконували завдання з підвищення рівня мовленнєвої, лексико-граматичної компетенції.

У ході практичної частини семінару його учасники відвідали  показові уроки  учителів Локнистенської ЗОШ І-ІІІ ст.  Пивоварова Людмила Михайлівна провела  урок російської мови у 5 класі з теми «Подорож на острів букви Е». Учитель вміло активізувала навчальну, пізнавальну діяльність учнів і керувала нею; налаштовувала учнів на досягнення результату. Урок супроводжувався мультимедійним супроводом, а учні показали високий рівень володіння матеріалом.

Зворушливий урок показала разом з учнями 11 класу учитель зарубіжної літератури Йовенко Людмила Іванівна з теми «Анна Ахматова. Життєвий і творчий шлях поетеси. Пізня поезія Ахматової. «Реквієм». Учитель вміло поєднала інформаційні  та пошукові методи з технічними засобами навчання. Учні презентували свої проекти  по творчості Ахматової, із захопленням декламували вірші великої поетеси.

На високому естетичному рівні пройшов позакласний захід:  арт-аукціон «Хай лине вальс, його величність – Вальс», підготовлений заступником директора з виховної роботи Картун Н.О., музичним керівником Ващенко Т.М.. Нікого  не залишили байдужими  мелодійні пісні про вальс, бальні танці, виконані учнями школи,  чудові відеофрагменти з фільмів, де звучить мелодія вальсу та повідомлення учнів про історію виникнення  вальсу. Цей захід подарував  усім присутнім емоційне піднесення, прекрасний настрій та незабутні враження.

За результатами відвіданих уроків та заходу проведено обмін думками учасників семінару, учителі відзначили високий рівень його підготовки, кожен почерпнув з досвіду роботи педагогів району багато корисного і пізнавального.

Переглядів: 389 | Додав: snezhanalisica | Теги: семінар, Будні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz